Opleidingspraktijk

Huisarts in opleiding (AIO)

Onze huisartsenpraktijk is een opleidingspraktijk en verbonden aan het huisartseninstituut van de Radboud Universiteit Nijmegen.

In onze praktijk kunt u kennis maken met een (huis)arts in opleiding (AIO), een afgestudeerde arts, die nog enige jaren praktijkervaring moet opdoen onder begeleiding. Het kan zijn dat de assistente u vraagt of u geen bezwaar heeft om door deze huisarts in opleiding te worden behandeld.

Op dit moment is er geen Aio werkzaam.


Co-assistent

Periodiek (2x per jaar) zullen er ook co-assistenten in onze praktijk werkzaam zijn. Co-assistenten zijn medisch studenten die hun eerste, voornamelijk theoretische, deel van de opleiding hebben afgerond (het doctoraal examen). Tijdens het tweede deel, de co-schappen, leren ze meer praktische vaardigheden en kunnen ze veel klinische ervaring opdoen. Ze werken op de verschillende afdelingen van een ziekenhuis maar ook, verplicht, acht weken in een huisartsenpraktijk. Co-assistenten werken niet zelfstandig.

Wanneer een co-assistent u heeft gezien zal dat in vrijwel alle gevallen direct worden gevolgd door een controle door de huisarts. U kunt een consultatie bij een co-assistent natuurlijk weigeren.

Op 7 januari start Janine Hulsebos voor 2 maanden in onze praktijk.