Zorgverzekeraars

 

Budget polisen

Onze apotheek in Zieuwent heeft toestemming van zorgverzekeraar VGZ ( met labels IZA, IZZ, unive, UMC zorgverzekeraar,zorgverzekeraar Cares Gouda) om patienten met  een budget polis de medicatie in onze apotheek te verstrekken. (Dit geldt ook voor de herhaal medicatie). Voor meer informatie informeer bij onze assistentes.

Denk goed na voordat u een budget polis afsluit. Goedkope zorgverzekeringen lijken financieel erg interessant, maar als je niet oppast kunnen ze voor grote financiële verrassingen zorgen. Indien u bijvoorbeeld naar het ‘verkeerde’ ziekenhuis gaat, kunt u een gepeperde rekening verwachten. Een huisarts heeft niet de tijd om te controleren welke polis de patiënt heeft afgesloten. De ziekenhuizen geven vaak ook niet aan met wie ze wel of niet een contract hebben. Vaak is bij het afsluiten van de budget polis in november/december nog niet bekend welke ziekenhuizen zijn gecontracteerd.

Bij budgetpolissen selekteren de zorgverzekeraars de ziekenhuizen en dan kan het kan gebeuren dat u niet in de buurt terecht kan. Dit resulteert dan vaak in hoge reiskosten en het opnemen van vrije dagen. Zo bent u de kosten die u op uw polis heeft bespaard al meer dan kwijt.

De zorgverzekeraar bepaalt ook de keuze van uw apotheek. Dit betekent dat u alleen van onze apotheek gebruik kunt maken, indien u de medicatie eerst zelf voorschiet. Regelmatig wil de zorgverzekeraar deze kosten maar voor een deel vergoeden. De verzorgverzekaar heeft vaak een contract met een aantal apotheken, die de medicatie mag leveren. U kunt dan niet meer gebruik maken van onze snelle service en dat u eerst een eind moet rijden voor uw medicatie.

Een aantal voorbeelden van budgetpolisen:

Menzis Budget Bewust

Zilveren Kruis Basis budget

ZieZo Zilveren Kruis

Gewoon Zekur (VGZ)

Hemazorgverzekering ( Menzis)

 

Check via watzegtmijnpolis.nl welke zorg vergoed wordt.